Еврото се понижава заедно с икономиката на еврозоната

Еврото се понижава заедно с икономиката на еврозоната Доларът се търгува във вторник без значима динамика, но все пак укрепва спрямо еврото, йената и фунта стерлинг. Общата валута загубва набраното през предишната сесия предимство, доколкото инвеститорите отново насочиха вниманието си върху състоянието на икономиката в еврозоната и политиката на Европейската централна банка.
Интересът на валутните трейдъри е наесен и към публикуването в сряда на протокола от последното заседание на Федералния резерв на САЩ през януари. Експертите разчитат, протоколът да им позволи да разберат, доколко са уверени в своето решение членовете на регулатора да "проявят търпение" в плановете си за по нататъшно вдигане на лихвата, пише Bloomberg.
Общата валута днес сутринта поевтинява спрямо американската до $1,1296 за едно евро в сравнение с курса от $1,1311 при закриване на търговията в понеделник. Вчера еврото се покачи с 0,16 процента, отскачайки от тримесечния си миниум в нивото $1,1234.
Стойността на британския фунт стерлинг по отношение на американската валута ден сутринта спад до $1,2902 за паунд от $1,2924 в понеделник.
Днес на пазара за едни долар дават по 110,66 йени при 110,62 йени ден по-рано.
П отношение на японската валута еврото поевтинява до 125 йени в сравнение с 125,11 йени за едно веро в понеделник.
Очаква се ръководството на ЕЦБ на заседанието си на 7 март да понижи прогнозите си ръста на БВП и инфлацията в еврозоната на фона на най-значителното за последните пет годни забавяне на икономиката в региона.
Доходността на държавните облигации на страните от еврозоната, особено на Германия, се понижава заради влошените перспектива за икономиката , което дава отражение и върху курса на еврото. 
19.02.2019, 15:31 часа
763 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha