Възпитаничка на гимназия във Видин ще представи страната ни на форум във Виена

Възпитаничка на гимназия във Видин ще представи страната ни на форум във Виена

От 12 до 14 март във Виена ще се проведе младежки форум за превенция на зависимостите и обменяне на добри практики в сферата на борбата с наркотиците и различните пристрастявания. Страната ни ще бъде представяна от двама души, единият от които е възпитаничката на Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин Ивана Виткова. Тя е член на Младежкия съвет по превенция на зависимостите в крайдунавския град, за който научава от свои приятели. Ивана успешно преминава през различните етапи на одобрение безупречно и така става един от двамата представляващи страната ни във Виена. 
"Идеята на този форум е да обогатим това, което вече знаем, да предадем това, което вече знаем и да се получи един обмен на различни добри практики с хора от други страни, тъй като във всяка страна методът на работа и методът на справяне с този проблем е доста различен и аз очаквам, че ще разбера много и ще мога да внеса нещо ново в нашата работа тук, в региона"- каза Ивана за предстоящия форум.
Тя намира събитието за полезно и смята, че представяйки различни идеи, участниците от всички страни ще могат да бъдат много по-ефективни в дейността си, след като се приберат. Ивана казва, че в нашия регион проблем с наркотиците има, но са нужни мерки, които трябва да се вземат.
"В нашия регион има сериозен проблем, особено с употребата на марихуана. Все по-често започна да се забелязва това и затова нашата работа в съвета става все по-усилена и се опитваме да достигнем до възможно най-много хора. Самите хора, с които сме се срещали, са ни споделяли, че могат дори и в училище да си намерят, което е изключително плашещо, поне за мен."
На форума за превенция на зависимостите и обменяне на добри практики в сферата на борбата с наркотиците и различните пристрастявания, Ивана отива напълно подготвена. Не защото има предварително изготвен материал, не защото има някакъв план как да се представи, ами защото има доста натрупан опит в сферата на борбата с наркотиците. 

19.02.2019, 16:25 часа
653 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha