Ето какво ви очаква, ако спрете да ядете захар само за 1 седмица

Ето какво ви очаква, ако спрете да ядете захар само за 1 седмица

Изчислявали ли сте някога общото количество захар, което консумирате на ден? Ще бъдете изненадани от числата и вероятно ще искате да се откажете от този продукт завинаги. След като решите да премахнете захарта от диетата си, не е нужно да чакате месеци или години, за да видите промените в тялото. Някои от тях ще се появят през първата седмица.

Нужда от захар
Каквото и да се случи, още от първия ден вашата нужда от сладкиши ще се увеличи още от първия ден. Това е подобно на почистването от токсични вещества. Постепенно ще осъзнаете колко силна е зависимостта от захарта в ежедневието. Въпреки това, можете да намерите сила и да устоите на изкушението. 

Бодрост
В края на първия ден без сладко, има голяма вероятност да имате проблеми със заспиването. На следващата сутрин обаче ще почувствате прилив на нова енергия, която ще изпълни цялото ви тяло. Ще се чувствате свежи и енергични. Независимо от факта, че сте намалили значително количеството на консумираните калории предишния ден, ще усетите невероятна лекота в цялото ви тяло.

Почистване на лицето
В рамките на няколко дни хората около вас ще обърнат внимание на промените във външния ви вид. И вие сами ще забележите, че кожата ви е станала по-мека и по-гладка, отколкото преди. Сега вече нямате нужда от козметика или маски за лице, защото кожата ще се изчисти по естествен път. Постепенно желанието да ядете нещо сладко ще става все по-малко.

Подобряване на съня
Хората, които са преустановили консумацията на захар, постепенно започват да възстановяват своя цикъл на сън. Ако следвате техния пример, ще спите сладко като бебе. Отказът от газираните напитки, които също съдържат много захар, ще бъде много полезен за качеството и продължителността на съня.

Здравословна алтернатива
Да живееш здравословно не е толкова трудно, колкото изглежда в началото. Ако искате да ядете сладкиши, намерете алтернатива - като плодовете например. Те също така съдържат захар, но много по-малко, което със сигурност ще има положителен ефект върху вашето здраве.

Загуба на тегло
Едно от най-положителните неща при живот без захар - загубата на тегло. Допълнителните килограми буквално ще започнат да се топят пред очите ви. А за мнозина това ще бъде несъмнено предимство, особено за онези, които отдавна неуспешно са опитвали да отслабнат чрез спорт и упражнения. Може да не забележите веднага, че сте започнали да губите тегло, но постепенно ще дойде момент, в който ще трябва да смените старите дрехи с нови. 

Нов поглед към живота
Прекомерната консумация на захар е вредна, тъй като нарушава мисловната и продуктивната работа на мозъка се е влошила значително.

20.02.2019, 09:29 часа
1335 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha