Аптекари в Монтана спряха работа в знак на протест

Аптекари в Монтана спряха работа в знак на протест С протестни листовки осъмнаха аптеките в Монтана. Повечето от тях заключиха и врати от 12:30 до 15:30 часа в знак на протест. Фармацевтите се изправят срещу настоящата лекарствена политика, която лишава пациентите от животоспасяващи и живото поддържащи лекарства.
Същата тази политика повсеместно ликвидира аптеки като създава условия за монопол на корпоративни и олигархични структури, пише в листовките. Аптекарите настояват още за промяна на политиката за снабдяване с лекарства незабавно.
Според тях, без електронно здравеопазване не трябва да бъдат въвеждани специализираната система за движение на лекарствата от позитивния лекарствен списък и системата за верификацията. Трябва да бъде отложено действието на Наредба № 18 на НАП, защото не е съгласувана със спецификата на работа в аптека. 
Освен това, фармацевтите настояват за въвеждане на електронна рецепта и за единни държавни цени на лекарствените продукти на територията на цялата страна до края на тази година.
20.02.2019, 15:07 часа
703 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha