Врачански неволи! Изоставен мъж осъди жена си за издръжка на детето им

Врачански неволи! Изоставен мъж осъди жена си за издръжка на детето им Изоставен мъж от Врачанско заведе дело срещу бившата си изгора за попечителство и издръжка на 6-годишния им син, научи агенция BulNews. След дълга съдебна битка М.Х. от Оряхово успя да убеди магистратите от районния съд в града, че е в правото си да получи родителските права над детето.
От документите по делото става ясно, че бащата и бившата му жена са живеели заедно около 8 години. В началото на лятото миналата година жената напуснала мъжа и сина си и заживяла с друг. От тогава тя по никакъв начин не помагала на бащата с грижите за детето им. Мъжът има и други две деца от първата си съпруга, която починала. Разходите по отглеждането им били доста големи и той изцяло разчитал на помощта на сестра си, която работи в чужбина.
Пред магистратите М.Х. споделил, че бившата му не полага дължимите грижи за детето им, а има финансовата възможност за това. Именно това била причината мъжът да заведе дело срещу нея за издръжка и попечителство. В полза на изоставения баща свидетелствали жители от града, а докладът на социалните бил повече от категоричен, че детето трябва да живее при него. Според доклада, въпреки че в момента е безработен, бащата е осигурил сигурна и спокойна семейна среда и задоволява основните нужди и потребности на децата.
В крайна сметка магистратите решиха 6-годишното момче да живее при баща си, като майката може да го вижда в определени дни. Тя е задължена да плаща на М.Х. месечна издръжка в размер на 150 лева. 
Решението подлежи на обжалване пред Врачанския окръжен съд.
21.02.2019, 08:35 часа
1547 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha