Бруталният убиец от Каспичан влиза в затвора за 30 години

Бруталният убиец от Каспичан влиза в затвора за 30 години 30 години затвор получи Петър Петров, които уби четирима свои роднини в Каспичан. Делото се гледа по съкратеното съдебно следствие от 5-членен състав на Шуменския окръжен съд.
Престъплението стана на 26 септември в къща в Каспичан. Там бяха открити четири трупа - на възрастни мъж и жена и техните син и дъщеря. За престъплението беше задържан 63-годишния Петър Петров, роднина на семейството. Извършителят направил пълни самопризнания и съдейства на полицията.
В днешното заседание на съда той поиска делото срещу него да се гледа по съкратеното съдебно следствие. Така Петров може да се възползва от намаляване на присъдата си.
В делото като частен обвинител бе конституирана и дъщерята на една от жертвите. Друга роднина поиска 100 000 лева кръвнина.
И в прокурорската пледоария и от служебната защита бе посочено, че отношенията между обвиняемият и жертвите не са били добри. Те имали имотен спор около наследствената къща, в която живеели.
Тя била обитавана от Петров и неговата леля и чичо и често възниквали конфликти между тях.
Според адв. Сребрин Станчев, който е служебен защитник на Пертров, неговият подзащитен е бил подлаган на системен психически тормоз, което е "кумулира някаква енергия в тази насока".
На 24 септември пиян Петров отишъл при чичо си и леля си и след скандал ги убил с малка брадва. Докато си тръгвал в коридора на къщата срещнал техните син и дъщеря и убил и тях. След това се заключил в своята стая.
Сигнал бил подаден от дъщерята на по-младата убита жена, която нямала връзка с нея от 24 септември. След като била придружена от полицаи до дома на семейството, първо открили две тела в антрето, а след това и труповете на възрастните хора. След това случаят се разплел.
През 1989 г. в Смолян Петър Петров, при конфликт, наръгал човек с нож в корема, заради коетое бил осъден за опит за убийство.
 
20.02.2019, 16:37 часа
825 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha