Оптимизират разходите за ток и парно в училищата в Козлодуй

Оптимизират разходите за ток и парно в училищата в Козлодуй Община Козлодуй, съвместно с „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД, разработва програма за въвеждане на енергиен мениджмънт на обществени сгради в сферата на образованието. Проведени са работни срещи и е сформирана комисия, която е започнала работа за внедряване на информационна система. Основната цел е да се оптимизират разходите на електрическа и топлинна енергия и да се предложат конкретни мерки за намаляване на потреблението, така че в общинските училища и детски градини да се оптимизират разходите за енергия. 
С данните, които предоставиха учебните заведения, се направи обстоен анализ на енергийното потребление, като следва да се проследи неговата динамика и на база събраните данни ще бъде разработен софтуер за контрол и оценка. 
На 18.02.2019 г. се проведе последваща среща на екипа за енергиен мениджмънт с представители: инж. Весела Вълкова, зам.-кмет на община Козлодуй, Любен Маринов, изпълнителен директор на „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” и представители на Софийска Енергийна Агенция – СОФЕНА. Срещата протече с разглеждане на примерна план-сметка на учебно заведение и се обсъдиха варианти за намаляване на разходите за електрическата и топлинна енергия.
Община Козлодуй ще продължи да полага грижи за спад на разходите за издръжка, което неминуемо ще се отрази в положителна насока в бюджетите на учебните заведения.
21.02.2019, 15:19 часа
1004 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha