Вижте къде във Врачанско дават най-високи заплати и кои шефове са най-стиснати

Вижте къде във Врачанско дават най-високи заплати и кои шефове са най-стиснати Най-високи заплати в област Враца очаквано получават работниците в сферата на производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива. Колко точно е средното месечно възнаграждение в тази сфера обаче се пази в тайна.
Изненада е второто място по заплати в областта. Според изследване на Националния статистически институт в края на миналата година кадрите в държавното управление получават средно месечно възнаграждение е 1 084 лева. Следват работещите в сферата на образованието, които взимат средно 1 064 лева заплата.
Най-ниско платени в края са работниците в административните и спомагателни дейности - 564 лева, следвани от служителите в хотелиерството и ресторантьорството с 629 лева и работещите в сферата на операциите с недвижимите имоти - 637 лева. 
Според статистиците спрямо същия период на предходната година средната месечна работна заплата за Врачанска област нараства с 8.2%. Най-голямо е увеличението в икономическите дейности „Култура, спорт и развлечения” и „Хуманно здравеопазване и социална работа”, а най-голямо намаление е регистрирано в икономическите дейности  „Добивна промишленост ” и „Селско, горско и рибно стопанство ”.
За обществения сектор средната месечна работна заплата е 1 528 лева, а за частния – 785 лева.
Средната брутна месечна работна заплата в областта според статистиката за октомври 2018 г. е 1 108 лв., за ноември – 1 079 лв. и  за декември – 1 137 лева. В сравнение с останалите области на страната през четвъртото тримесечие на миналата година област Враца е на 5-то място по показателя средна работна заплата. Най-висока работна заплата получават наетите в София - 1 582 лв., а най-ниска във Видин - 763 лева.
 
22.02.2019, 08:25 часа
3923 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha