Сделката е факт: Братя Домусчиеви купиха Нова телевизия

Сделката е факт: Братя Домусчиеви купиха Нова телевизия Шведската медийна група MTG и българският инвестиционен холдинг "Адванс Пропъртис“ ООД, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, сключиха договор за придобиване на "Нова Броудкастинг Груп" АД. Преговорите са се водили до късно снощи, като в крайна сметка са приключили успешно и холдингът, чрез новосъздаденото дъщерно дружество "Адванс Медиа Груп“, придобива 100% от "Нова телевизия“ и мажоритарен дял в онлайн медийната група "Нет Инфо“. Стойността на сделката е 185 млн. евро.
"Адванс Пропъртис“ притежава над 100 дружества в 23 държави от 10 различни индустрии. Портфолиото на холдинга включва фармацевтичната компания "Хювефарма“, корабната компания "Параходство БМФ“ и пристанищният оператор "БМФ Порт Бургас“. Сред дружествата под шапката на "Адванс“ са още компании за недвижими имоти, енергийни дружества и други. Сделката подлежи на регулаторно одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), като законовият срок това да се случи е един месец.
Освен политематичният канал Nova, в портфолиото на "Нова Броудкастинг Груп“ влизат още шест филмови и спортни канала. Последният анализ на КЗК показа, че "Нова Броудкастинг Груп“ има между 30 и 40% дял на пазара на телевизионно разпространение за 2016 и 2017 г. Делът на "Нова“ на пазара на телевизионна реклама с национален обхват е между 40 и 50%.
22.02.2019, 09:13 часа
1032 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha