Оставиха в ареста психично болния Румен, пребил до смърт дядо във Врачанско

Оставиха в ареста психично болния Румен, пребил до смърт дядо във Врачанско Съдът остави за постоянно в ареста психично болния Румен Райков. 26-годишният мъж от криводолското село Осен е обвинен в убийството на свой съселянин.
Припомняме, че на 21 януари 84-годишният Георги Велчов бе открит в безпомощно състояние в дома си близо до центъра на селото. Той имал сериозни травми по главата и веднага бил откаран за лечение към врачанската болница. След това възрастният човек е транспортиран за лечение в столична клиника, но въпреки усилията на лекарите преди няколко дни е издъхнал.
Разследващите по случая установили, че Велчов е бил пребит от Райков, който е с психични отклонения. Веднага след инцидента той се укриваше от органите на реда, но на 24 януари е заловен в София.
Заради психичното си състояние Райков е бил настанен в центъра за психично здраве, но след като жертвата му починала е приведен в ареста. Окръжният съд във Враца е гледал мярката му за неотклонение и магистратите преценили, че той трябва да остане зад решетките, докато бъде насрочено делото.
22.02.2019, 10:55 часа
3244 1
Коментари

Безумие

22.02.2019, 16:44 часа
като го поебът у гъзъ в затвора и ше му минат всичките психични проблеми
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha