Нагли измамници оставиха брат и сестра без имот за хиляди евро

Нагли измамници оставиха брат и сестра без имот за хиляди евро Нагла имотна измама. Брат и сестра, сираци, с лека умствена изостаналост са на път да загубят апетитен терен за няколко хиляди евро в София.
В края на миналата година 34-годишният Ради Русев научава от нотариална покана, че непозната за него жена е сключила предварителен договор с него и сестра му за продажбата на наследствен имот. Предложената цена е 15 хил. лева.
Средната цена за имот като този на Ради е 35 евро на квадратен метър, а него го принуждават да го продаде за 1 евро и 30 цента.
Ради отрича да е сключвал предварителен договор.
Оказва се, че предварителен договор не съществува. Или поне в нотариалната кантора, заверила писмото до Ради, също не са го виждали. По документи купувач е Боряна Томова, която вече притежава половината от наследствения имот. Получила го, използвайки вратичка в закона и подмамвайки сестра му.
Когато има двама съсобственика, не може да се избегне присъствието на другия. Заради това сестрата е накарана да подари 1/10 на Боряна от своя имот. По този начин има нов съсобственик на имота и се прескача присъствието на Ради при продажбата.
Боряна замества сестрата на Ради като собственик. но за да продължи да се разпорежда с имота, трябва да получи и другата половина. Нещо, с което Ради не е съгласен.
Прокуратурата започна проверка по случая, в който брат и сестра с умствена изостаналост и без близки са подведени.


 
22.02.2019, 13:50 часа
1399 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha