Протест пред Народното събрание иска оставката на правителството

Протест пред Народното събрание иска оставката на правителството

Протестиращи пред Народното събрание поискаха днес оставката на правителството, заради ниския жизнен стандарт в страната. Сред исканията им са въвеждането на мажоритарна избирателна система и електронно гласуване, както и пряк избор от народа на представителите на съдебните органи и членовете на избирателните комисии.
„Искаме реално участие на гражданите във властта чрез референдуми, честни избори, спиране на корупцията чрез участие на всички в разпределението на публичните средства“, изтъкна един от протестиращите. „Аз имам 50 години трудов стаж и ми дадоха 193 лева пенсия. Затова идвам, обаче народът ни е тъп. Ето, никой не излиза“, допълва друг.
„В тази държава нищо не става от десетки години насам. Не виждам никой нищо от тези хора, които са във властта, да е направил за тази държава, освен да граби, да усвоява. Може ли да имаме златни кубета на църквата, а хората да ровят по кофите? Ние не сме смешна държава. Ние сме абсурдна държава. Трябва да се казваме Абсурдистан“, подчерта трети недоволен.
В неделя протестната проява щяла да прерасне в шествие, което да обиколи центъра на София. Организаторите заявиха, че подобни прояви ще има всяка седмица и не само в столицата.

22.02.2019, 14:54 часа
563 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha