"Славия" уби фантазиите на "Ботев"/Враца/ за класиране в Топ 6

"Славия" уби фантазиите на "Ботев"/Враца/ за класиране в Топ 6 „Славия“ запази шансовете си за класиране в първата шестица, след като надигра с 3:1 „Ботев“ във Враца в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Така белите сложиха край на фантазиите на домакините за класиране в Топ 6.
„Ботев“ откри резултата с гол на Венцислав Керчев в 6-ата минута, а след това пропуснаха още няколко положения за втори гол. Белите изравниха чрез Радослав Кирилов в 38-ата минута.
След почивката „Славия“ надигра своя опонент и с две попадения на Цветелин Чунчуков и Владислав Узунов стигнаха до трите точки.
Само преди три дни белите биха друг тим от Първа лига след обрат. Тогава футболистите на Загорчич губеха с 2:1 от моряците, но в крайна сметка спечелиха срещата с 3:2.
Двубоят се игра при изключително тежки условия заради падналия обилен сняг и минусовите температури.
Домакините можеха да открият резултата още в 48-ата секунда. Домовчийски изпревари Велковски и опита да засече от два метра опасно центриране отляво, но не успя. Топката се удари в крака на белия бранител и се насочи към вратата на Славия. Стергиакис обаче внимаваше и изби в корнер.
Шест минути по-късно Ботев стигна до гол. Апостолов центрира от фаул към Керечв, който разстреля от упор с глава Стергиакис за 1:0.
В 14-ата минута Даниел Генов отправи изстрел извън наказателното поле, Стергиакис изби, Тейнур Марем опита да върне с глава към гръцкия страж, но не го направи по най-добрия начин и се наложи топката да бъде избита в корнер.
Седем минути по-късно „Славия“ създаде отлична възможност, чрез която да изравни. Ради Кирилов направи двойно подаване със свой съотборник и шутира по земя от 12-13 метра. Вратарят на врачани Костов изби топката, която въпреки неговата намеса се насочи към долния ляв ъгъл, но в крайна сметка излезе в корнер на сантиметри покрай гредата.
След половин час игра "Ботев" бе близо до второ попадение. Генов центрира отлично към Домовчийски, който засече подаването, но Стергиакис някак спаси шута от два метра на врачанския нападател. В 33-ата минута "Ботев" успя да вкара топката в мрежата след добра многоходова атака и шут на Даниел Генов, но голът не бе зачетен заради засада на Валери Домовчйски.
Пет минути по-късно „Славия“ изравни. Ради Кирилов получи пас малко след центъра на терена, преодоля с дрибъл няколко бранители в зелено и след шут по земя от 17 метра не остави шанс на Костов за 1:1.
В началото на втората част играта бе равностойна и със значително по-малко интересни ситуации пред двете врати в сравнение с първото полувреме. В 60-ата минута Тасевски изведе Ради Кирилов, но бранител на домакините блокира шута на белия нападател. Малко по-късно Янис Карабельов опита да изненада врачанския страж след параболичен удар с глава, който обаче излезе над напречната греда.
По-добрата игра на белите през втората част бе материализирана в 78-ата минута. Тогава Димитър Велковски намери непокрития Чунчуков и таранът на „Славия“ с шут от 3-4 метра вкара за 2:1.
Малко по-късно, в 86-ата минута, гостите шокираха своя опонент за трети път. Славчо Шоколаров центрира от фаул към непокрития Владислав Узунов, който си спря топката и с диагонален шут я прати в долния ляв ъгъл на домакинската врата за 3:1.

„Ботев“ – „Славия“ 1:3

1:0 Венцислав Керчев 6
1:1 Радослав Кирилов 38
1:2 Цветелин Чунчуков 78
1:3 Владислав Узунов 86

Стартови състави:
„Ботев“: 33. Костов, 11. Васев, 30. Домовчийски, 37. Керчев, 7. Вълчев, 9. Генов, 4. Тур, 19. Михайлов, 18. Миланов, 88. Апостолов, 10. Атанасов
„Славия“: 32. Стергиакис, 3. Марем, 15. Станисавлевич, 38. Гамаков, 19. Велковски, 37. Ашковски, 8. Шоколаров, 10. Карабельов, 11. Кирилов, 14. Тасевски, 9. Чунчуков
23.02.2019, 15:12 часа
1831 4
Коментари

Леле Мале

25.02.2019, 15:01 часа
Никой не е виновен на Костов, че не знае кога се излиза от вратата и се пресича нападател и кога не се излиза! Никой не е виновен на защитата, че заспива на 3-4 пъти и голяма грешка беше да изкара Домо който е като Плеймейкър,съдята подкрепяше яко Сл

Морски тюлен

24.02.2019, 13:14 часа
Пингвина и Калин като толкова много разбират от футбол да обличат екипа и да слизат на терена,ама доколкото знам никога не са я играли тази игра,отстрани е лесно да се коментира и да се дават оценки и винаги да се оправдаваме със съдиите.

Безумие

24.02.2019, 10:34 часа
Още от Есента повтарям, че това е отбор без Психическа устойчивост при един допуснат гол или при една недадена дузпа или засада или отменен гол от засада или нещо подобно и те рухват, за това трябва да се назначи много сериозен Психолог в отбора.

Б. Михайлов

23.02.2019, 20:18 часа
Ботев игра много слабо през второто полувреме. Калин и Пингвина да седнат и да прочетат футболния Правилник и тогава да коментират съдиите. Съдиите се оценяват и коментират от делегата който е положил изпит върху правилата на играта.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha