Тома Томов: Каракачанов е фашист, който всява етническа нестабилност в България

Тома Томов: Каракачанов е фашист, който всява етническа нестабилност в България Днес във Враца председателят на ПП „Европейска сигурност и интеграция“ Тома Томов заяви на пресконференция пред медиите, че вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е фашист, който всява етническа нестабилност в България с действията си. Темата на свикатаната от Томов среща бе „На България е необходим общ единен фронт срещу надигащия се фашизъм“, а основен акцент бе поставен на „разрастващата се истерия от страна на патриотите и действията им със събарянето на ромските бараки“. Именно постъпките на Каракачанов и съпартийците му Томов определи като напълно незаконни. 
По думите на лидера на ПП „Европейска сигурност и интеграция“ по-лошото от действията на вицепремиера било, че по-голямата част от българското население вярвало в тях и мислело по същия начин, а ситуацията наподобявала тази от миналия век с германския геноцид и холокоста. Според Томов поведението на Каракачанов не води до нищо добро, а целта му била неоснователно всяване на напрежение и забогатяване от това. 
Решението на проблема според политика е „интеграцията на циганите в страната, като за целта трябвало някой умен българин да си сложи главата в торбата и да тропне по масата“. 
„Ние достигнахме дъното на политическия, социалния и икономическия живот, благодарение на некомпетентната и безконтролната политика на българските политици, без изключение. Ако тези фашисти, които съсипаха България предизвикат някакъв конфликт, ние няма да издържим като държава. Наред с всичките безобразия в сферата на здравеопазването, икономиката и живота и какво ли не, само това ни липсва и да катастрофираме като държава“, заяви Томов. Той допълни, че ще подаде жалба до главния прокурор на ЕС срещу Каракачанов и ще настоява за действията си да влезе в затвора. 
По време на срещата Тома Томов коментира и огромния скандал с продажбата на българските паспорти, като по думите му „такова чудо никога не е имало“ и това буквално е продаване на символите на страната ни за 140-160 млн. евро.
В пресконференцията участваха и областните ръководства на партията във Враца и Монтана, които споделиха, че етносът им кара хората да гледат с други очи на тях и това е крайно време да се промени.
 
26.02.2019, 13:05 часа
2603 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha