Областният управител на Враца изнесе урок по родолюбие на второкласници

Областният управител на Враца изнесе урок по родолюбие на второкласници Областният управител Малина Николова изнесе урок по родолюбие на учениците от втори клас на НУ „Свети Софроний Врачански“. Инициативата „Мост между поколенията“ е част от богатата програма за честванията, с които училището отбелязва 110 години от основаването си и 280 години от рождението на духовния закрилник на Враца Свети Софроний епископ Врачански. 
„Вълнувам се, че днес съм част от Вас, в моето училище, където съм научила първите си уроци“, отбеляза пред малките възпитаници Малина Николова. Тя беше посрещната от децата с любимата им песен. Срещата с поколенията продължи с вълнуващия разказ за приятелството на Йордан Радичков, който беше прочетен от областния управител и малката Марая Любенова.
„Днес прочетох разказа „За да имаш приятели“ от учебника, по който аз съм учила, мили деца и искам да Ви кажа, колко ценно е приятелството. За мен училището е било и сега е най-прекрасното място. Дни преди Националния празник на България – 3-ти март, отправям пред всички Вас предизвикателството да създадете сценарий за този празник, като включите символите на България по подходящ начин и съобразите всички елементи за неговото честване“, призова второкласниците Малина Николова. Учениците приеха с радост да изготвят творческа програма за празника и на свой ред зададоха въпроси на областния управител, с които я върнаха в годините на нейното детство. 
„И аз като Вас обичах да играя на двора със своите съученици, да правя лудории, а любимият ми предмет беше български език“, спомни си Николова. Цяла галерия от снимки на съучениците и любимата класна ръководителка на областния управител - Ваня Ангелова представиха училищния живот преди повече от 30 години и впечатлиха второкласниците. „Като малка исках да стана актриса, но в един момент, разбрах, че най-подходящата професия за мен е да стана учител. Избрах тази професия и съм безкрайно щастлива, че имам възможността да се срещам с прекрасни деца като Вас“, сподели Николова. Заедно с децата, тя засади цвете в саксия с пожелание да цъфти и да радва малките второкласници. В края на урока, областният управител Малина Николова подари на учениците мартенички и папирус с легендата за хан Аспарух и неговата сестра Хуба, от която тръгва традицията всички българи на 1 март да се закичват с мартеници за здраве. 
„Нишката, която свърза мартеничката да не прекъсва никога и да Ви носи здраве. Да сте весели, засмени и щастливи!“, пожела Малина Николова.
 
26.02.2019, 15:37 часа
716 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha