РЗИ-тата в Монтана и Видин са разпространявали скандалните брошури за сексуално ограмотяване

РЗИ-тата в Монтана и Видин са разпространявали скандалните брошури за сексуално ограмотяване Брошурата „Любов без последствия“ е част от здравната образователна програма, която се финансира от ООН. Тя не трябва да се разпространява в училищата, всички виновни за това ще бъдат наказани. Това каза след правителственото заседание министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след заседанието на МС.
Той обясни, че брошурата се съхранява в РЗИ. „До момента имам информация, че пет РЗИ-та сами са взели решение да я разпространят – това са тези в Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково. Не съм убеден, че директорите на училищата са допуснали това да се случи, може би представителите на РЗИ са ги занесли и са ги оставили там“, заяви Ананиев.
По думите му тя е издадена през 2006 г., като е преиздавана през 2009 г. и в началото на 2017 г. „Брошурата е свързана с целевата група МСМ – мъже правят секс с мъже. Това е важна тема и ние не я подценяваме, но има определен регламент, според който тази брошура трябва да отиде само и единствено в кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на хората от тази група за СПИН“, уточни министърът на здравеопазването.
„Тази брошура не е била предназначена за училищата, поради което веднага щом получихме информация, че тя се разпространява в училищата, с МОН започнахме да правим всичко възможно да я вземем оттам и да не достига до невинните деца. Това е една провокация, която в момента разследваме, и всички виновни лица ще бъдат наказани по съответния начин“, заяви здравният министър.
27.02.2019, 12:28 часа
1465 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha