Учени откриха на каква възраст е най-безопасно да се пие алкохол

Учени откриха на каква възраст е най-безопасно да се пие алкохол Скорошно проучване от Бостънския медицински център доказа, че пиенето на алкохол след определена възраст е най-безопасно за здравето. Алкохолизмът е свързан с редица сериозни заболявания, засягащи важни органи като черния дроб, сърцето и нервната система. Умереното пиене обаче, има своите преимущества за организма.
Съществува теорията, че чаша червено вино вечер, всъщност действа положително на сърдечно-съдовата система. В научните среди се водят постоянни дебати не само за препоръчителното количество алкохол, но и за връзката между консумацията му и възрастта.
Проучване, проведено от Тимъти Найми от Бостънския медицински център в Масачузетс, изследва влиянието на алкохола върху различни възрастови групи. Учените стигат до заключението, че 40% от смъртността се случва при хора под 50-годишна възраст или, още по-конкретно, 38,5% от починалите за една година в следствие на алкохолизъм, са на възраст между 20 и 49 години. При възрастовата група 50+ смъртността годишно е малко под 15%.
В заключение учените добавят, че при по-възрастните хора вероятността да изпитат ползите от умереното пиене е по-голяма в сравнение с тези под 50 години.
02.03.2019, 14:25 часа
1120 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha