Бургаски ученици на бунт – забраняват им цветни дрехи

Бургаски ученици на бунт – забраняват им цветни дрехи

Ученици от английската гимназия "Гео Милев" в Бургас организират протест срещу въведени нови правила за облекло, с което трябва да посещават училището, съобщава БНР.
Новите правила са влезли в сила миналата седмицат и според тях гимназистите могат да посещават учебното заведение с дрехи само в определени цветове. Заповедта е на директора Жаклин Нейчева.
В социалните мрежи учениците твърдят, че не мога да влизат в класните стаи, ако са с дрехи в други цветове. Във Фейсбук те обявиха, че с протестните действия ще "дадат гласност на своето мнение и ще покажат, че няма да се примирят с новите разпоредби". Протестът е от 10:30 часа пред сградата на училището.

Ограниченията са следните:
1. Момчета: 1.1.тениска, риза, блуза, пуловер, поло с дълъг или с къс ръкав в един от следните цветове: бял, червен, син, сив; 1.2.панталон/дънки в един от следните цветове: черен, тъмносин, тъмносив, тъмнокафяв.
2.Момичета: 2.1.тениска, риза, блуза, пуловер, поло с дълъг или с къс ръкав в един от следните цветове: бял, червен, син, сив; 2.2.панталон/дънки/пола/рокля в един от следните цветове: черен, тъмносин, тъмносив, тъмнокафяв. 3.Тениска с логото и името на гимназията. (4)
За недопустими дрехи са определени: "къс", 3/4 и 7/8 панталон; панталони с ниска талия, тип шалвари, размъкнати, нарязани, увиснали, в ярка цветова гама и с шарки; анцуг и трикотажен клин; дълбоко деколте; къса пола; къса блуза и бюстие; прозрачна дреха; потник; джапанки; нецензурни изображения и текст по дрехите и аксесоарите; дрехи, рекламиращи алкохол, наркотици, тютюнопушене, секс и насилие; силен грим".
"Ежедневно ще бъде извършвана проверка за съблюдаване спазването на гореизложената заповед. Нарушителите ще бъдат наказвани/ отстранявани от учебния процес", се казва в съобщение на сайта на училището.

05.03.2019, 11:59 часа
473 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha