Задава се криза на пазара на горива - бензиностанциите масово затварят от 1 април

Задава се криза на пазара на горива - бензиностанциите масово затварят от 1 април От 1 април голяма част от бензиностанциите ще затворят заради новите изисквания за касовите апарати. Не можем да изпълним изискванията. Предвиждаме криза на пазара на горива. Това заяви пред Би Ти Ви Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация по повод изискването от 1 март на всяка касова бележка на бензиностанциите да бъде изписвано ДДС-то, акциза, доставна цена и разходите, които образуват цената на горивата, пише Пик.
"Промяната няма да даде голяма информация на потребителя. Ако трябва да описваме в касовата бележка всеки разход, тя ще е дълга 1 метър - 1 стотинка за заплати, 2 стотинки за ток, 8 стотинки за Държавния резерв. Маржът може да се види в края в годишния финансов отчет на бензиностанциите", категоричен е той.
"Надявам се срокът да се удължи с 2-3 месеца, за да можем да направим промените. На 1 юли трябва да сменим изцяло фискалните си устройства. Мисля, че това е подходящ срок за обсъждане и приемане на промените", уточни Светослав Бенчев.
Той добави, че скокът на цените на горивата зависи от няколко компонента. При дизела специално причината е изискването в горивото да има биодизел, който е два пъти по-скъп от обикновения. Другата причина са новите изисквания от държавата към бензиностанциите.
Все пак Светослав Бенчев заяви, че в следващите дни очаква горивата да тръгнат надолу.
06.03.2019, 09:15 часа
1076 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha