Ягуар нападна жена в зоопарк, прескочила ограда, за да си направи селфи с животното

Ягуар нападна жена в зоопарк, прескочила ограда, за да си направи селфи с животното

Ягуар одраска с нокти лявата ръка на посетителка, която прескочила буферната преграда, за да си направи селфи с него в зоологическата градина "Уайлдлайф уърлд зу" край Финикс, щата Аризона, предаде Ройтерс.
Зоопаркът увери приятелите на животните, че ягуарът няма да бъде умъртвен заради инцидента в събота. На заснето с телефон видео се вижда как ранената жена се свива от болка и сяда на пода, предава БТА.
"Чух младата жена да вика: "Помощ, помощ, помощ ...", а ягуарът провря лапите си през решетките и заби нокти в ръката й," каза очевидецът Адам Уилкърсън.
Майката на Уилкърсън разсеяла ягуара като хвърлила бутилка с вода в ограждението, а Уилкърсън издърпал посетителката. На друго видео се вижда как животното захапва пластмасовата бутилка с вода.
Потърпевшата - на възраст около 30 години - веднага била закарана в болница и получила медицинска помощ. След това се върнала в зоопарка да се извини за стореното.
"Тя е искала да си направи селфи или просто да снима ягуара. Поставила е ръката си твърде близо до заграждението и котката е успяла да я достигне," каза репортерка от местна медия.
В изявлението на зоопарка се отбелязва, че женският ягуар не е напускал заграждението и вече тече разследване на инцидента.
Буферната зона преди заграждението е широка няколко метра. За да се озове в нея, човек трябва да се покатери и да прескочи преградата, което не е лесно.
"Това са диви животни и преградите се поставят по някаква причина," каза говорителката на зоологическата градина Кристи Моркъм.


 

11.03.2019, 11:13 часа
927 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha