Полицията в Монтана отчете по-малко престъпления за миналата година

Полицията в Монтана отчете по-малко престъпления за миналата година Две убийства са станали в област Монтана миналата година, като преди седмица в прокуратурата са внесени материалите от разследването на убийството на 17-годишното момче в гората край летището, станало в края на лятото. По време на разследването са разпитани над 50 свидетели и са направени десетки експертизи. Все още не е открито оръжието, с което е стреляно срещу момчето, уточни директорът на областната дирекция на МВР в Монтана ст. комисар Ивайло Антонов.
Днес той отчете спад на престъпността в региона през 2018-та година. Най-значително, с 300  е намалението на престъпленията в РУ – Монтана, което обхваща три общини – Монтана, Георги Дамяново и Бойчиновци.
С 60% са намалели измамите, включително и телефонните. За 2018 г. в областта са регистрирани 30 телефонни измами.
По брой на престъпленията област Монтана е  21-ва сред 28-те обалсти в страната. Всеки пети извършител на престъпления в региона миналата година е бил от ромски произход. Най-често закона са престъпвали мъже на възраст между 25 и 45 години.
Отлична оценка за работата на охранителна и пътна полиция даде гл. комисар Христо Терзийски – директор на ГД”Национална полиция”, който присъства на  годишния отчет на оластната дирекция на МВР в Монтана.
30  полицаи, неизпълнили служебните си задължения са наказани през годината, а 200 от служителите на дирекцията са награждавани по различни поводи.
12.03.2019, 16:40 часа
712 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha