Кметът на Стрелча заставил 17 служители да подпишат заявления за напускане

Кметът на Стрелча заставил 17 служители да подпишат заявления за напускане

Кметът на Стрелча Стойно Чачов е заставил около 17 души, служители на различни дирекции в общината, да подпишат заявления за напускане без дата през август 2016 г. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Полицията и прокуратурата узнали за този факт вчера, след като бивш служител на общината, който също подписал заявление, подал сигнал. По думите на Арнаудова това е престъпление принуда. Разпитани са вече 10 служители на общината, които потвърждават, че действително са подписали заявление. Сред тях са хора от социален патронаж.
До момента заявленията не са открити, въпреки че в общината се извършват претърсвания, но по време на разпитите служителите са потвърждавали, че са били заплашвани да подписват тези документи. Заплахата била, че ако не сложат подпис могат да загубят работата си. Следващите дни ще стане ясно дали кметът на Стрелча ще бъде обвинен.
Арнаудова уточни, че разследванията на прокуратурата по отношение на кметовете на Созопол и Златица нямат нищо общо с предстоящите кметски избори в края на годината. Още повече че тези срещу градоначалниците са от 2017 г.

12.03.2019, 16:39 часа
776 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha