България спря полетите на Боинг 737

България спря полетите на Боинг 737 България също спира полетите на Boeing 737 Max. Това съобщиха вчера официално от пресцентъра на Министерството на транпорта, информационните технологии и съобщенията.
Припомняме, че вчера Европейската агенция по безопасност на полетите (EASA) издаде директива по безопасност, касаеща самолетите "Боинг 737 8/9 MAX".
Във връзка с нея, ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" издаде необходимите указания, ограничаващи полетите на тези самолети в българското въздушно пространство, включително и излитащите и кацащите на българските летища, с изключение на полетите за пребазиране или ремонт. 
Също така ще бъде гарантирано обслужване и безопасно кацане на самолетите от същия тип в случай на възникване на извънредна или аварийна ситуация.
По-рано тази вечер самолет от този тип, изпълняващ полет от Хургада до Амстердам кацна безаварийно на летище София, се казва още в съобщението.
Припомняме, 157 души загинаха при инцидента с Боинг 737 Макс в неделя. Новият самолет Boeing 737 MAX 8 падна на 62 километра югоизточно от столицата Адис Абеба на път за кенийската столица Найроби. От "Етиопските авиолинии" потвърдиха, че всички пътници на борда са загинали. Бяха открити и черните кутии на падналия самолет на Етиопските авиолинии.
13.03.2019, 08:21 часа
823 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha