Спектакълът "Фондацията в операта" на видинска сцена

Спектакълът "Фондацията в операта" на видинска сцена

Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански гостуват отново във Видин. "Фондацията в операта" е спектакълът, който супергрупата ще представи съвместно със Симфониета- Видин и Държавна опера- Стара Загора. 
Рок музиката, оцветена в багрите на симфоничните аранжименти, е много приятна, каза преди спектакъла Славчо Николов, композитор и китарист на "Фондацията" и БТР:
"Класиката и рокът отдавна вървят ръка за ръка, рока вече спокойно можем да го сложим в класическите стилове. Много хубави оркестрации направи нашият приятел Владимир Джамбазов, Кирчо Маричков също направи някои оркестрации, тръпнем в очакване да се запознаем с видинския симфоничен оркестър и да направим един спектакъл за публиката във Видин. А пък и рок музиката, оцветена в багрите на симфоничните аранжименти, звука на цигулки, виоли... много е приятно. Почти всички парчета в програмата са рок, но мога да издам "Вкусът на времето", "Няма връщане назад", "Дива роза"... Както нашият колега и приятел Иван Лечев казва: "Тази вечер няма да чуете нито една непозната песен". Винаги оставяме по някаква изненада, но няма сега да я издам, за да може тези, които дойдат, да могат да се насладят."
Спектакълът "Фондацията в операта" е тази вечер, от 19 часа, в Спортна зала "Фестивална" във Видин. 

13.03.2019, 12:44 часа
631 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha