Йорданка Благоева представи биографичната си книга във Видин

Йорданка Благоева представи биографичната си книга във Видин Първата българска световна рекордьорка в леката атлетика и олимпийска вицешампионка в скока на височина от Мюнхен 1972 г., се срещна със свои почитатели в Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“, съобщиха от общината. Представянето на творбата, чийто автор е Юлия Пискулийска, предизвика голям интерес. Гост на събитието бе заместник-кметът на oбщина Видин Венци Пасков. От името на кмета Огнян Ценков и от свое име той поднесе своите поздрави към Йорданка Благоева: „За нас е чест, че една целеустремена спортистка, която покорява много върхове и с която България се гордее, вдъхновява с примера си и печели много последователи.“
Присъстващите в залата имаха възможността да се насладят на фрагмент от филма „Отвъд скока” и да се докоснат до най-ярките спомени от големите състезания, в които Благоева е участвала. Българската легенда сподели, че едно от най-важните й състезания в младежките й години е било именно във Видин, където е постигнала първия си значим резултат в скока на височнина – 165 см, а това е послужило за старт на кариерата й. „Много е красиво да си на върха, но пътят, за да стигнеш до него, е много дълъг. Човек сам гради щастието си” – каза тя.
„Босоногата кралица”, с подзаглавие „Йорданка Благоева и седемте крачки към върха“, носи послание към младите хора, че с труд, воля и упоритост могат да успеят не само в спорта, но и във всички сфери на живота.
Срещата със знаменитата световна рекордьорка се организира със съдействието на СК „Бдин Атлетик“ и oбщина Видин.
13.03.2019, 14:23 часа
596 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha