Полицията разби нелегална търговия с гориво, иззеха над 9 000 литра дизел /снимки/

Полицията разби нелегална търговия с гориво, иззеха над 9 000 литра дизел /снимки/ Голямо количество дизелово гориво е иззето при акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, съобщават от областната дирекция на МВР в Пазарджик. Открити са 9 400 литра дизел без документи.
На 14 март е направена проверка на бивш стопански двор в Индустриалната зона на Велинград. Имотът е стопанисван от едноличен търговец, представляван от жител на курортния град. В двора са намерени три вкопани резервоара, както и бензиноколонка, прикрита с дървени плоскости.
Два от резервоарите били празни, но в третия е имало дизелово гориво с отлично качество, според първоначалните данни от замерванията. Полицаите са подпомогнати от митнически служители при Териториална дирекция „Тракийска“ - Пловдив и Областната инспекция по труда в Пазарджик.
Съвместно с митнически инспектори съдържанието е източено от подземния резервоар в автоцистерна. Количество му е близо 9 400 литра, без документи за произход и акциз. 
Трудовите инспектори са съставили и акт на представителя на фирмата за липса на трудов договор на мъж, работещ в зоната на стопанския двор.
15.03.2019, 14:51 часа
983 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha