Видинско село събира дарения за църквата си

Видинско село събира дарения за църквата си Църковното настоятелство и новият свещеник във видинското село Синаговци започнаха събирането на дарения за църквата "Свети Свети Константин и Елена". Храмът се нуждае от средства за свещи и ремонт. Това съобщи кметът на Синаговци Иван Иванов.
"Църквата претърпя един ремонт и е с нов покрив, но в един момент се оказа, че нямат пари за свещи. А предстоят великденски празници, хората започнаха вече да си посещават църквата, защото имаме вече редовно свещеник. Два, три килограма свещи от едните и от другите, по-дебелите, са около 200 лева, но се оказа, че ги няма тези пари. Новият свещеник застъпи на нула, даже и на минус... Вътре има малко да се направи още самата фасада, защото пада лепежът, таванът и е опасен за миряните, които посещават църковния храм. Дюшемето трябва да се освежи, ограда има да правим нова, ВиК трябва да се прекара."
Даренията се събират в храма и в кметството. Необходими са първоначално около 2000 лева, каза още кметът на Синаговци. 
Църквата в селото е на над 120 години. Жителите на Синаговци са 300 по постоянен адрес, но през лятото се събират повече и може да надхвърлят 500, посочи Иван Иванов.
16.03.2019, 10:15 часа
795 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha