Страховит циклон-бомба връхлетя САЩ. Средният запад е под вода, има жертви

Страховит циклон-бомба връхлетя САЩ. Средният запад е под вода, има жертви Огромни части от американския Среден запад са под вода, след като бе връхлетян от мощен зимен циклон, който местните медии бързо нарекоха циклон-бомба.
Най-големи са щетите в Небраска, като това са най-големите наводнения в щата от 50 години. Сериозни са щетите и в Айова, Уисконсин, Минесота и Южна Дакота.
Топящото се огромно количество сняг накара няколко реки да излязат от коритата си, потопи къщи и заля няколко основни магистрали. 
Наводненията вече взеха и 3 жертви, съобщава "Ню Йорк Таймс".  Двама от загиналите са от щата Небраска – една от жертвите беше намерена мъртва в дома си, след като не успяла да се евакуира навреме, а втори човек загина, след като се опитал да помогне на моторист с трактора си, но мостът, на който се намирал рухнал и той бил отнесен от водата. Жертва има и в Айова.
Доброволци се опитват с помощта на торби с пясък да изградят преграда срещу прииждащите води.
Причината за безпрецедентно лошото време е циклон, наречен от синоптиците "бомбогенеза" - район с бързо спадащо ниско атмосферно налягане.

 
17.03.2019, 12:25 часа
629 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha