"Монтана" остана без треньор, Феро напусна след загубата от "Добруджа"

"Монтана" остана без треньор, Феро напусна след загубата от "Добруджа" Старши треньорът на "Монтана" Ферарио Спасов подал оставка, съобщиха преди минути от стадион „Огоста”. 57-годишният наставник обявил, че напуска веднага след домакинската загуба с 1:2 от "Добруджа", която е първа за отбора от началото на сезона. От клуба казаха, че се надявали това негово решение да е плод на емоциите от негативния резултат, но днес станало ясно, че то е окончателно.
Да, Ферарио Спасов повече няма да е треньор на "Монтана". Оставката му е факт и ръководството я прие”, заяви президентът на северозападния клуб Румен Панайотов. Първата тренировка на монтанци за новата седмица е във вторник и до тогава трябва да е ясно кой ще наследи Феро на поста.
Ферарио Спасов пое "Монтана" от 28 август 2017 година, когато замени подалия оставка тогавашен наставник на монтанци Явор Вълчинов. През същия сезон отборът остана четвърти в крайното класиране, а в турнир за Купата на България на 1/16 финалите отстрани "Черно море" (Варна) след победа с 2:1, с два гола на Атанас Илиев. До злополучния двубои с "Добруджа" "Монтана" имаше 13 победи, 7 равни мача и нито една загуба, голова разлика 36-12 и  актив от 46 точки, с които заемаше второто място във временното класиране на 9 т. от лидера "Царско село" и на 8 пред третия "Арда" (Кърджали).
Феро бе начело на монтанци и през сезон 2014-2015 г. Тогава той изведе отбора до първото място в „Б” група, а под негово ръководство "Монтана" записа и най-голямата си победа в елита – 6:0 над "Ботев" (Пловдив).
17.03.2019, 17:49 часа
1132 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha