Вече е ясна програмата на "Ботев"/Враца/ във втората фаза на Първа лига

Вече е ясна програмата на "Ботев"/Враца/ във втората фаза на Първа лига Ясна е програмата на врачанския "Ботев" във втората фаза от Първа футболна лига. В края на редовния сезон новакът завърши на 10-о място с актив от 31 точки и голова разлика 29:40. Това му отреди още по два сблъсъка с отборите на седмия "Етър", на 11-ия "Витоша" и последния в кампанията "Верея".
Мачовете в група „А“ започват за врачани с домакинство на 30 март срещу бистришките „тигри“, на 6 април е гостуването на стадион „Ивайло“ на "Етър", а седмица по-късно – на 13-и, "Ботев" посреща "Верея". До края на тази фаза обаче има още три мача – съответно гостуване на "Витоша" на 20 април, домакинство на "Етър" /27.04/ и гостуване на "Верея" на 4 май. Началните часове на срещите ще бъдат определени по-късно, за да бъдат съобразени с телевизионните излъчвания.
По регламент отборите запазват точките си от редовния сезон и ще се срещнат по два пъти при разменено гостуване, т.е. ще изиграят по 6 мача до края на първенството. След това първите два отбора от група „А“ и група „Б“, в която са "Славия", "Дунав", "Септември" и "Локо" /Пд/, ще играят плейофи за 7-о място. Който успее да го спечели, ще добие правото да играе директна елиминация за Лига Европа. От "Ботев" вече обявиха намерения да преследват именно тази цел до края на кампанията.
Загубилите ще трябва да разпределят местата от 9-о до 14-о.
18.03.2019, 09:52 часа
1269 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha