Учители от СУ "Христо Ботев"-Враца бяха на обучение в Словения

Учители от СУ "Христо Ботев"-Враца бяха на обучение в Словения През месец февруари в Марибор, Словения се проведе втората работна среща по проект „Да опознаем заедно разнообразието”, финансиран от Европейската комисия. На нея учители от СУ „Христо Ботев” Враца обсъдиха с партньорите си изпълнените през последните месеци задачи и набелязаха предстоящите дейности. Наред с това те формулираха и кратко описание на проекта:
Промените в обществото, като например вътрешноевропейската и международна миграция и глобализацията, засягат образователните системи и едновременно с това предлагат на училищата и другите обучителни институции както нови възможности, така и предизвикателства. За да могат да се справят с тези обществени промени учителите трябва не само да владеят предмета, който преподават, но и да имат задълбочени социални компетенции, така че да могат да стимулират многообразието и възприемането на дадена класова общност.
Поради това беше създаден европейски екип от експерти, които да обсъдят обучителни модули и методи за стимулиране на критическите и диференцирани перспективи във връзка с идентичността и многообразието. Целта на проекта е разработването на иновативна обучителна система, която да подсигури нуждите на европейското образование, като се ползват антидискриминационни образователни материали онлайн и офлайн.
Планирани продукти (Всички продукти ще бъдат публикувани на многоезична интернет-платформа):
- Свързани с многообразието онлайн обучителни материали и методи на 7 европейски езика (немски, словенски, български, полски, румънски, латвийски и гръцки)
- Онлайн наръчник за педагогически персонал с информация на тема „Разнообразието в обучението”, примери с добри практики, осведомителни стратегии и т.н.
- Транснационален тренинг на тема „Разнообразие в обучението” за педагогически персонал от 8 държави
- Съпътстващи и помощни материали за мултипликатори с цел самостоятелно провеждане на последващи обучителни мероприятия на тема „Разнообразие в обучението”
- Стимулиране на професионалния обмен на педагогически персонал в Европа посредством международни тренинги и многоезичен форум на интернет-платформата
Целеви групи: Учители, педагогически персонал, студенти от специалност „Педагогика”, служители на училища и обучителни институции, институции за обучение на педагогически персонал.
18.03.2019, 14:33 часа
1235 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha