Медицинските специалисти от Враца излизат на протест

Медицинските специалисти от Враца излизат на протест Медицинските специалисти от Враца излизат на протест в четвъртък, научи агенция BulNews. Те ще се съберат от 15 часа пред сградата на общината, като се очаква в негодуванието им да се включат минимум 60 здравни работници и десетки граждани. 
Исканията на протестиращите са за достойно заплащане и нормални условия на труд. Те ще настояват и за регламентирани допълнителни възнаграждения според натовареността - за работещите в реанимация и спешно отделение, както и за адекватно заплащане на нощния труд. Специалистите искат ликвидиране на търговските дружества от системата на здравеопазването. 
Основната заплата на редова медицинска сестра в областната врачанска болница е 540 лева, като според протестиращите е почти невъзможно да се живее с толкова пари.
Протестът на белите престилки е с основни искания, за да се запазят професиите на специалистите по здравни грижи да останат и да работят в България. Специалистите споделят, че се чувстват недооценени, а именно те са тези, които се грижат за здравето на хората.
19.03.2019, 08:35 часа
1584 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha