150 килограма риба е извадена от бракониерски мрежи в язовир "Ястребино"

150 килограма риба е извадена от бракониерски мрежи в язовир "Ястребино" Близо 150 кг риба е извадена от бракониерски мрежи във водите на язовир "Ястребино" край Антоново. Успешната акция на доброволците от Централната рибноопазваща организация /ЦРОО/ е била снощи, а рибата е върната във водоема, разказа ръководителят на клона на ЦРОО в Ястребино Шенол Хасанов.
Екипът на доброволците е провел две поредни нощни охранителни акции на язовира. На втората, при обход с лодка, се натъкват на бракониерска мрежа с дължина около 100 метра, поставена в "ръкава" под село Трескавец. От нея са извадени близо 150 кг риба от вида шаран, щука и каракуда.
"Удовлетворени сме, защото спасихме рибата, а голяма част от нея бе пълна с хайвер. Повечето екземпляри бяха с трофейни размери", допълни Хасанов. По думите му доброволците са извадили шарани с тегло от два до 10 кг, бели риби до 4 кг, имало е и каракуди с впечатляващи за вида размери.
Извадената бракониерска мрежа е унищожена.
Доброволците от ЦРОО-Ястребино организират на 24 март почистване на язовира. Създадена е организация, очакват подкрепа от колеги, както и от риболовци-любители. Събраните отпадъци ще бъдат извозени от района на водоема.
19.03.2019, 12:13 часа
1367 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha