Британка опита да се самоубие заради 130-те си кг, спря я усмивката на дъщеря й

Британка опита да се самоубие заради 130-те си кг, спря я усмивката на дъщеря й

130-килограмова млада майка от Великобритания отслабна с 95 кг., след като реши да сложи край на живота си с хапчета, пише в. "Мирър". 29-годишната Дженифър Малик останала жива благодарение на малката си дъщеричка, която се усмихнала в съня си, докато майка й се готвела да изгълта смъртоносната доза илачи.
Жената от Блекпул цял живот е страдала от наднормено тегло. В училище не си намерила приятели, а на улицата непрекъснато чувала ироничните подмятания на хората. С годините нещата ставали все по-зле.
"В началното училище бях подложена на страшен тормоз. Ритаха ме, хвърляха различни предмети по мен и непрекъснато ми повтаряха колко съм дебела. Никой не искаше да ми е приятел. Хората на улицата ме наричаха кит и в един момент спрях да излизам от вкъщи, където беше безопасно и никой не ми се присмиваше. Бях толкова нещастна, че хората не ме приемат такава, каквато съм, защото бях възпитана, че всички са равни и заслужават добро отношение. Но хората се отнасяха зле с мен, само защото бях много по-дебела от останалите", разказва британката.
Дженифър успява да се омъжи въпреки всички драми. "С Били се срещнахме в магазина. Той се приближи до мен и ме попита кой размер дрехи нося. Не разбрах защо проявява интерес. Харесах го, но не вярвах, че наистина ме харесва, защото момчетата никога не са проявявали интерес към мен", разказва още младата жена.
Малко след сватбата им се ражда и дъщеря им Наоми. А заради бременността 29-годишната британка станала още по-пълна.
"Винаги съм се чувствала грозна и безполезна и намерих утеха в храната. Заседнах в този порочен кръг, непрекъснато бях в депресия, защото съм дебела. Ядях, за да задуша болката и не спирах да дебелея. Не спортувах, защото се страхувах да изляза навън заради килограмите си. Така с всяка изминала година ставах все по-огромна", спомня си тя.
Малката й дъщеричка станала на 3 годинки, а Дженифър все още била с наднормено тегло и тежка зависимост към храната. Всеки ден се тъпчела с калории и все повече се обезсърчавала. "Всяка година си казвах, че ще се променя, че ще спра да ям всички тези гадости, че ще започна да спортувам и ще докажа на всички, които ми се подиграваха, че не съм дебела. Но нищо не се получаваше", добавя тя.
На 20 януари 2016 година британката, която вече тежала над 130 кг., изпратила мъжа си с целувка на работа и решила да сложи край на живота си. 
"Повече не можех да понасям чувството, че съм нищожество. Чувствах, че съм разочаровала дъщеря си, съпруга си и себе си. Мъчеше ме собствената ми безполезност. Взех в ръката си смъртоносна доза хапчета и седнах на леглото до спящата Наоми, за да я погледам за последен път. Бях преценила, че мъжът ми ще успее да се върне от работа, преди малката да се е събудила. И тогава дъщеря ми се усмихна в съня си и се обърна към мен. Това ми дойде като гръм от ясно небе. Замръзнах от ужас. Как можах да направя това с нея, как можех да си помисля, че мога да я оставя да расте без майка? Разплаках се и осъзнах, че е време да променя живота си", разказва още Дженифър.
Мъжът й се прибрал от работа в 2 часа през нощта. Когато чул разказа на разплаканата си съпруга, направо изтръпнал от ужас. "Как изобщо можеше да си помислиш, че ще ни е по-добре без теб? Ние те обичаме, имаме нужда от теб, трябва да вярваш в това", казал й Били.
"Говорихме няколко часа и на следващия ден се взех в ръце", добавя 29-годишната майка.
Тя отворила шкафовете и хладилника и изхвърлила нездравословната храна. След това със съпруга й отишли на пазар и купили пресни плодове, зеленчуци, салата и пилешко месо. 
Променяйки кардинално начина си на хранене, Дженифър започнала да сваля по 3-4 кг. седмично. Скоро започнала и да спортува. "Започнах да ходя всяка вечер след вечеря. Когато за първи път срещнах хора на улицата, се свих болезнено в очакване на присмех. Преди това, в такива случаи, минавах на отсрещния тротоар, но сега нямах време. Бях уплашена, наведох глава, за да не виждам насмешката в очите им, но те само се усмихнаха и казаха: "Добър вечер". Това беше повратният момент. Почувствах се толкова оптимистично", споделя тя.
Дженифър признава, че първоначално й е било много трудно да ходи, но всеки ден нещата ставали по-лесни. След това намерила в интернет танцови фитнес тренировки и започнала да спортува вкъщи. Благодарение на упоритите си усилия за 16 месеца свалила 95 килограма. Единственото, което засенчвало радостта от загубените килограми, била излишната кожа в областта на корема.
"Съпругът ми предложи да премахна кожата с операция. Взехме кредит от 10 хиляди паунда и се подложих на интервенцията. Операцията продължи седем часа, рязаха ме от гърдите до бедрата. Излишната кожа беше премахната, стегнаха коремните ми мускули и отново имах пъп. Беше болезнено, но си заслужаваше", казва младата британка.
Животът на Дженифър напълно се променя, тя забравя за депресията и става по-уверена в себе си.
"Преди гледах как другите майки в парка бягат с децата си, а аз не можех да играя с моята Наоми. Седях на пейката и си мислех, че люлките ще се счупят, само ако се приближа до тях. Тогава много трудно се качвах по стълбите, а сега тичам с Наоми и се държа като голямо дете. Дъщеря ми също е станала по-щастлива. Вече не се страхувам, че връстниците й ще й се подиграват заради дебелата й майка. А когато гледа старите ми снимки, тя казва: "Виж, мама се е свила", смее се Дженифър.
Британката е изключително благодарна на съпруга си, който не спирал да я подкрепя. "Моят Били е моята скала и опора, той вярваше в мен и ми помагаше да премина през всичко. Ние сме заедно от 12 години, обичам го и съм сигурна, че той ме обича!".
Дженифър благодари и на семейството си, което се радвало на успеха й и я вдъхновявало още повече. "След като отслабнах, баща ми купи фитнес в нашия град и сега работя като личен треньор, помагайки на други хора да се сдобият с мечтаната фигура. Искам всички да знаят, че могат да променят живота си към по-добро и да открият един напълно нов свят. Щом аз можах да го направя, значи всеки може", категорична е тя.
Дженифър добавя, че е много важно да бъдеш добър с другите хора. "Тормозът и оскърбителните коментари оказаха пагубно влияние върху живота ми и това няма как да се забрави. Не зная защо хората са толкова зли. Може би не са уверени в себе си и обиждат другите, за да се почувстват по-добре. Но те не знаят, че думите им могат да окажат много силно влияние върху живота на човека, когото обиждат и дори да го унищожат. Бъдете добри, хора!", призовава Дженифър.

19.03.2019, 12:47 часа
779 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha