Промениха мястото за турнира по спортни танци Montana OPEN 2019

Промениха мястото за турнира по спортни танци Montana OPEN 2019 Промениха мястото за провеждането на четиринадесетото издание на международния турнир по спортни танци International Dance CUP Montana OPEN 2019. То ще се проведе на 23-ти март 2019 г., но вместо в спортна зала „Младост“ в Монтана ще е в спортна зала „Арена“ във Вършец.
Турнирът стартира с надпреварата при най-малките – 7, 9 и 11 годишните двойки от детските и юношеските предсъстезателни класове. В първата част на турнира ще се проведе и кръг от държавното първенство за българските танцови двойки.
Формата за регистрация е отворена и очакванията са да се включат спортни клубове от 21 населени места от страната.
Турнирът ще продължи с предварителните кръгове в международната надпревара. В нея ще вземат участие състезателни двойки в категориите юноши, младежи и аматьори предимно от Балканските страни. Официалната и трета част на турнира за Купата на общините на област Монтана е с начален час 18:30 часа Традиционно събитието в Монтана събира елита в съдийстването от региона. Танцовите дуети ще представят в състезателната си програма латиноамерикански и стандартни танци и ще бъдат оценявани от международна съдийска бригада, съгласно стандартите на WDSF (World Dance Sport Federation). С най-много представители в тазгодишното издание се очертава да участват представителите на южната ни съседка Гърция. 
Спортните танци са вид спорт, който обединява две състезателни дисциплини – латиноамерикански и стандартни танци. Подготовката за треньори по този вид спорт се извършва в НСА „Васил Левски“ От 2020 година се очаква те да бъдат официално обявени и за олимпийски спорт от МОК.
Турнирът в Монтана се организира от клуб по спортни танци „ОГОСТА данс“ в партньорство с общините на област Монтана, спонсори и дарители.
19.03.2019, 15:36 часа
1514 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha