Създава се платформа за делово сътрудничество между България и Египет

Създава се платформа за делово сътрудничество между България и Египет

Правителството одобри План за действие на Българо-египетски бизнес съвет, който ще се провежда веднъж годишно. Съпредседател на Съвета от българска страна ще бъде заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.
По време на срещите ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с идентифициране на нови възможности за развитие на двустранните икономически отношения, разработване на предложения за подобряване на бизнес средата, разширяване на мрежата от български и египетски компании, работещи заедно, включително чрез организиране на бизнес мисии, форуми и инвестиционни семинари в България и Египет и др.
Целта на тази нова платформа за диалог е да допринесе за по-нататъшния обмен на информация и опит между двете страни в икономическата сфера. Ще бъдат обсъдени и мерки за привличане на египетски инвестиции в България и създаване на конкретни бизнес контакти и партньорства между компании от двете страни.
Правителството одобри също така проект на Спогодба за въздушен транспорт между България и Египет като основа за водене на преговори. С новата спогодба ще се замени съществуващата от 1959 г. и ще се актуализира правната основа на двустранното сътрудничество в областта на въздушния транспорт.
Документът включва комплекс от правни положения, предоставящи на превозвачите по-големи възможности за достъп до пазари. Прилагането им ще има положителен ефект за намаляването на ограниченията по маршрутите, гъвкавостта при ценообразуването, общото намаление на експлоатационните разходи и възможности за коопериране между превозвачите.

20.03.2019, 14:35 часа
562 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha