145 отбора от 11 държави мерят сили в турнира Montana OPEN 2019

145 отбора от 11 държави мерят сили в турнира Montana OPEN 2019 Рекорден брой детски, юношески и младежки двойки ще вземат участие в ХІV издание на Международната Купа на общините на област Монтана – International Dance CUP 2019. Турнирът ще се проведе на 23 март 2019 г. в зала “Арена” - Вършец. До момента са регистрирани участници от над 145 отбора от цялата страна и чужбина. Общо 11 са държавите, които ще се включват в 14-ото издание на престижния форум. С интерес се очакват във Вършец гостите от Канада – шампиони на провинция Квебек на 10-те танца, които за първи път ще стъпят на дансинга на международния турнир. Отново ще гостуват и редовните участници от Румъния, Гърция, Сърбия, Унгария, Хърватска и други. Това съобщи Веселин Ковачев - старши треньор на КСТ “ОГОСТА данс”, който е организатор на престижното състезание. То е част от Държавния спортен календар на Българската федерация по спортни танци. 
Турнирът ще започне с надпревара при най-малките в 10.30 ч. в събота. Финалните кръгове и международният турнир са с начало 18,30 ч. и ще бъдат излъчвани на живо през страницата на Телевизия РимексТВ. Официалната част, както вече е традиция, ще започне с кратка артистична програма. Специален музикален поздрав към всички гости ще отправят  момичетата от фолклорна формация ,,Торлашки напеви,, със съвременна интерпретация на популярната българска народна песен ,,Лале ли си, зюмбюл ли си,,. 
Турнирът се организира от клуб по спортни танци “ОГОСТА данс” в партньорство с общините на област Монтана и се провежда под патронажа на областния управител на област Монтана Росен Белчев. На ротационен принцип всяка година турнирът се открива официално от кмет на една от съставните общини на областта. Тази година честта ще има кмета на община Медковец Венцислав Евгениев. 
Съпричастни към това впечатляващо събитие са спонсори и дарители. 
 
21.03.2019, 13:33 часа
627 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha