Удължават срока на разследването по случая с либийския танкер “БАДР“

Удължават срока на разследването по случая с либийския танкер “БАДР“

До 12 май е удължен срокът на разследването на случая с либийския танкер „БАДР“, съобщиха от Окръжната прокуратура в Бургас, предава БНР.  Все още няма повдигнати обвинения срещу частния съдебен изпълнител Тотко Колев, който се разследва за превишаване на права при извършената от него публична продажба на танкера. 
В отговор на внесено в Окръжната прокуратура заявление за достъп до обществена информация, оттам заявиха, че разследването на случая не е приключило. 
Ръководителят на деловодството в Окръжната прокуратура Стефка Велева обясни: 
„На 11 януари 2019 година е образувано досъдебно производство. То е на етап разследване. Срокът му е удължен до 12-и май 2019 г. По делото са извършени много следствени действия, разпитани са като свидетели много хора, назначени са експертизи“. 
По случая е назначена съдебно-техническа експертиза, чиито резултати ще бъдат ключови за разследването, каза наблюдаващият делото прокурор Валентина Маджарова. 
Либийският танкер „БАДР“, който сега се казва „Бдин“, заради гражданско-правни спорове е задържан на бургаското пристанище от края на 2017 година. 
Този случай стана причина либийската държава да обвини България в пиратство.

23.03.2019, 13:30 часа
803 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha