Митничари откриха сак с близо килограм контрабандни златни накити

Митничари откриха сак с близо килограм контрабандни златни накити

Близо един килограм златни накити в найлонови торбички, пришити по ръбовете на туристически сак, откриха митнически служители от ГД МРР при проверка на лек автомобил на Митнически пункт Лесово.
Колата с марка „Мерцедес“ е пристигнала на българския митнически пункт от Турция на 25.03.2019 г., късно вечерта. В автомобила е пътувало семейство - мъж и жена, румънски граждани, които не декларирали нищо пред митническите служители. При последвалата проверка на автомобила и багажа на пътниците, митническите служители откриват 8 пакета с бижутерски изделия от жълт метал, пришити по вътрешните ръбове на туристически сак, пълен с лични вещи. Установено е, че пакетите съдържат общо 831,30 грама обеци, гривни, пръстени и др. накити, за които извършената експертиза от вещо лице е потвърдила, че са изработени от 14-каратово злато, проба 585. Шофьорът на автомобила е посочил, че 415,30 грама от накитите са негова собственост. Съпругата му признала за свои недекларирани 416 грама накити. Общото количество недекларирано злато на стойност около 50 000 лева е иззето. Срещу двамата румънски граждани са съставени актове за нарушение на Валутния закон.
Това е втори случай с иззети контрабандни изделия от благородни метали на МП Лесово през последния месец, укрити по аналогичен начин. Други 6645,79 грама сребърни накити бяха открити наскоро от митническите служители на МП Лесово в пригодено двойно дъно под хастара на две пътнически чанти на румънски гражданин, влизащ в страната от Турция за Румъния с лек автомобил.

27.03.2019, 11:33 часа
482 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha