Осман Октай: Ердоган претърпя крах на изборите и му бе нанесен шамар

Осман Октай: Ердоган претърпя крах на изборите и му бе нанесен шамар Вчера в Турция се проведоха местни избори, като първоначалните резултати сочат, че кандидатът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия - Мансур Яваш печели кметското място в столицата Анкара. В Истанбул и управляващата Партия на справедливостта и развитието на президента Реджеп Ердоган, и опозицията заявиха, че печелят с малка преднина.
Изборите коментара бившият депутат от ДПС Осман Октай. "Условията на предизборната кампания в Турция се определяха и диктуваха от един човек - Реджеп Ердоган. Станахме свидетели на много сблъсъци между негови привърженици и такива на опозицията. За съжаление тези изстъпления не бяха отразени достатъчно добре в западните медии. На фона на всичко това не е случайно, че Европарламента препоръча замразяване на преговорите за членство на Турция в Европейския съюз. Ердоган съкрати предизборната кампания и тя беше медийно затъмнена, като единствено той присъстваше във всички медии. Опозицията не можа да организира своята кампания. Имах чувството, че се провежда референдум за Ердоган или против Ердоган. Той реши, че трябва да го спечели на живот и смърт и вчера станахме свидетели на смъртни случаи. Тепърва може да излязат и още данни за подобни изстъпления. Изборните секции в Турция бяха обградени от полиция и военни. Това доведе до реакция в светска Турция. Ердоган загуби Анкара, а последните данни сочат, че губи и Истанбул. Всички големи светски градове са спечелени от опозицията и това показва, че се правят опити за връщане на Кемалистка Турция", заяви Осман Октай.
"По време на цялата предизборна кампания Реджеп Ердоган се опита да овладее всички важни икономически лостове и успя да удържи инфлацията. Днес се очаква инфлацията отново да започне да расте и турската лира да се обезценява. Ердоган твърди, че е победител, но изборите бяха проведени против всякакви демократични принципи и правила. За мен Ердоган претърпя голям крах със загубата на тези големи светски градове. Нанесен му бе шамар. Това може да доведе до процеси на разцепление в неговата партия и свалянето му от еднолична власт", прогнозира Октай пред novini.bg.
01.04.2019, 15:59 часа
1130 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha