8 медала за богатирите от „Селановци 2006“ и АЕЦ „Козлодуй“ от републиканското в Белоградчик /снимки/

8 медала за богатирите от „Селановци 2006“ и АЕЦ „Козлодуй“ от републиканското в Белоградчик /снимки/ Белоградчкик беше домакин на XXIII Държавно първенство по канадска бора, в което участие взеха 10 състезатели от Armwrestling АЕЦ “Козлодуй“ и 8 богатири от „Селановци 2006“, водени от своя наставник и ветеран в канадската борба Любен Иванов. Неговите състезатели мериха сили в продължение на два дни в спортната зала в Белоградчик с още над 300 други състезатели от София, Пловдив, Благоевград, Варна, Силистра, Добрич, Горна Оряховица, Кърджали, Шумен, Стара Загора, Враца и Поморие.
Възпитаниците на Любен Иванов спечелиха осем медала – два златни, три сребърни и три бронзови. Иван Младенов от състава на АЕЦ „Козлодуй“ стана първенец в категория мъже над 110 килограма на лява ръка и прибави сребърен медал в същата категория на дясна ръка. Неговият колега от „Селановци 2006“ Митко Петров също грабна златния медал в категория до 100 килограма. Любен Койнов от АК „Селановци 2006“ спечели един сребърен медал при юношите над 80 килограма на дясна ръка и бронзов медал на лява ръка в категория над 85 килограма в дивизия юноши. Неговият съотборник Пламен Бамбов взе един сребърен медал при ветераните в абсолютна категория, а освен това той се окичи и с бронзово отличие при ветераните на дясна ръка. Венислав Руменов спечели бронзов медал при юношите в категория над 80 килограма на дясна ръка.
Освен медалите от двата клуба на АК „Селановци“ и АЕЦ „Козлодуй“ излъчиха пет национала, които ще вземат участие на Европейското първенство по канадска борба в Гърция. Това са Любен Иванов и Пламен Бамбов при ветераните, Любо Койнов, Иван Младенов и Митко Петров.
Наставникът на клубовете по канадска борба Любен Иванов може да се похвали и с трима негови състезатели, които вече може да упражняват и съдийски дейности. Това са Ваньо Вълчев, Любен Койнов и Венислав Руменов.
„Изключително съм доволен от представянето на момчета на един много силен турнир. Това е голям успех за нашите клубове. Повече от страхотно беше тяхното представяне, спечелихме доста медали, освен това излъчихме и пет национала по канадска борба, които ще вземат участие на Европейското първенство в Гърция през месец май. Плюс това, вече може да се похвалим и с трима състезатели от нашия клуб, които може да упражняват и съдийска длъжност. Това е един голям плюс най-вече за мен, защо паралелно с това, че тренирам момчета и се състезавам, трябваше да ръководя срещите и това ми идваше малко в повече. Още един път ще вметна, че съм много щастлив и доволен от представянето на всички състезатели в доста голямата конкуренция. Те показаха характер и мъжество, което и се отблагодари с медали и повиквателна за националния на България“, сподели наставникът на АК „Селановци 2006“ и АЕЦ „Козлодуй“ Любен Иванов.
02.04.2019, 13:05 часа
1004 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha