Броиха повторно бюлетини в 10 общини в Истанбул

Броиха повторно бюлетини в 10 общини в Истанбул В 10 общини в Истанбул невалидните бюлетини бяха броени отново. Общинските избирателни комисии приеха жалбите за частично броене в Байрампаша, Бейкоз, Фатих, Шиле, Чаталджа и Чекмекьой. Към тях се добавиха Газиосманпаша, Юмранийе, Аташехир и Малтепе. Областната избирателна комисия обаче взе решение повторното преброяване да бъде спряно.
В пет от общините Партията на справедливостта и развитието има силни позиции.
Опозиционната Народнорепубликанска партия обжалва цялостно резултатите в община Санджактепе заради нередности в 2/3 от секциите. Вследствие на частично повторно преброяване в Кадъкьой гласовете на нейния кандидат Екрем Имамоглу нараснаха с около 450, след като валидни се оказаха по-рано непризнати гласове.
Лидерът на градската организация на формацията Джанан Кафтанджъоглу посочи, че на база получените от тях протоколи очаква след повторното преброяване гласовете на Имамоглу да се увеличат с около 5000.
Исканията на партията на президента Реджеп Ердоган за повторно преброяване на гласовете в част от секциите в Бейоглу, Бешикташ и Кадъкьой бяха отхвърлени.
По-рано Екрем Имамоглу заяви, че разполага с информация, че от общината в Истанбул се изнасят документи и се опразват кабинети. Той беше категоричен, че ще търси сметка на отговорните за всеки един грош на истанбулчани.

 
03.04.2019, 09:28 часа
433 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha