„Цветина“: Нашите автобуси превозват хора при стриктно спазване на закона

„Цветина“: Нашите автобуси превозват хора при стриктно спазване на закона Управителят на автобусната фирма „Цветина“ от Мездра Цветан Тодоров потърси трибуната на агенция BulNews, за да опровергае упорито налаганите в публичното пространство тези, че допуска нарушения при извършването на своята дейност.
Компанията е на пазара от 1990-та година, а от 19 години обслужва линията Враца – Мездра. Въпреки многобройните проблеми в този сектор, „Цветина“ е единствената частна фирма на територията на областта, която се е ангажирала да извършва обществен превоз на пътници в междуобщинските транспортни схеми. Тя се е доказала с редовния и сигурен транспорт, който осигурява.
Въпреки дългогодишния си опит и множеството доволни клиенти, в последно време към Цветан Тодоров били отправени обвинения, че се възползва от монополното си положение. В публичното пространство са се появили твърдения, че той нарушава закона, като позволява в автобусите да има правостоящи пътници. По тази причина бизнесменът дойде лично в редакцията на информационния лидер на Северозапада, за да отговори на нападките и да изчисти името на компанията си от грозните обвинения.
„Изключително много държа на точността при спазването на разписанията. Във ваканционните дни на учениците обаче пътникопотокът по линията Мездра – Враца е много занижен. По тази причина пускаме големи автобуси само за сутрешните и вечерните курсове, когато хората пътуват за работа. През останалото време по маршрута се движат две по-малки машини, които сме закупили от Швейцария и са с висок клас на оборудване и комфорт“, обясни Тодоров.
Според действащото законодателство на България, по линиите от междуселищни, междуобщински и междуобластни транспортни схеми с дължина на маршрута до 30 км eднопосочно, се допускат правостоящи пътници. Това важи за всички класове автобуси, стига броят на хората да не надвишава този, регистриран в талона на превозното средство /чл.32, чл.37 т.3 от Наредба 2 за превоз на пътници/. Малките автобуси на „Цветина“ по документи са с по 16 седящи и 12 правостоящи места. Aвтогарите в Мездра и Враца ги делят едва 15.6 км., като курсът се изпълнява за 20 минути. Това доказва, че нарушение на закона няма и шофьорите имат право да превозват правостоящи пътници.
„Услугата, която предлагаме, не е задължителна и не злоупотребяваме с монополно положение. Община Мездра три пъти обявява обществена поръчка за тези линии и други превозвачи не се явиха. Аз най-отговорно съм поел ангажимента да извършвам тази дейност“, каза Тодоров.
Цялата ангажираност на фирмата е насочена към това да се осигури сигурен, редовен и безопасен транспорт с автобуси и бусове, които са технически изправни и добре поддържани. За всичките тези години „Цветина“ няма нито един неизпълнен курс, категоричен е управителят.
„Аз не съм безотговорен човек, но като управител на фирмата трябва разумно да управлявам разходите си, за да не стигна до финансовото състояние на областните и общинските ни болници. Качеството на тяхната услуга и компетентност не искам да коментирам, оставам това на потребителите“, заяви Тодоров.
 
04.04.2019, 09:30 часа
5412 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha