МИГ-Лом отпуска средства за подобряване живота на маргинализирани общности

МИГ-Лом отпуска средства за подобряване живота на маргинализирани общности МИГ ЛОМ, кани желаещите да представят проектни предложения по мярка 10 от стратегията за ВОМР на МИГ ЛОМ посредством процедура на подбор на проекти за безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-2.034 МИГ ЛОМ „Интеграция на маргинализираните общности, в т.ч. роми, мигранти, други“.
Целта на процедурата за безвъзмездна финансова помощ е да подобри живота и да създаде подходящи условия за устойчивата интеграция на маргинализирани общности и социално изключени роми, при спазване на принципите на равнопоставеност и недискриминация.
Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския Социален Фонд чрез приноса на ОПРЧР за Водено от общностите местно развитие. Процедурата е във връзка с изпълнението на Приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване”, Инвестиционен приоритет 1 „Социално-икономическа интеграция на маргинализирани общности като ромите“, Специфична цел 1 на ОП РЧР: Увеличаване на броя на лицата от уязвими етнически общности, включени в заетост, образование, обучение, социални и здравни услуги с фокус върху ромите, мигранти, участници с произход от други държави.
Проектите ще се изпълняват на територията на МИГ – ЛОМ, която покрива територията в административните граници на Община Лом и включва град Лом и селата Добри дол, Долно Линево,   Замфир, Ковачица, Орсоя, Сливата, Сталийска махала, Станево, Трайково.
Дейностите, които ще получат подкрепа включват следните 4 направления: 
Направление I: „Подобряване достъпа до заетост” :
Направление II „Подобряване достъпа до образование”:
Направление III: „Подобряване достъпа до социални и здравни услуги” 
Направление IV: „Развитие на местните общности и преодоляване на негативните стереотипи”:
Общ размер на бюджета на процедурата:  195 580,00 лв.
Пълният комплект Условия за кандидатстване е публикуван на следните интернет адреси:(https://еumis2020.government.bg и интернет страницата на МИГ ЛОМ - http://miglom.org/
Краен срок за представяне на предложенията: 08.05.2019 г. ,17.30 часа .
Втори краен срок при остатъчен финансов ресурс: 30.06.2019 г.,17,30 часа.
Проектните предложения по настоящата процедура за подбор на проекти, следва да бъдат подадени само по електронен път като се използва Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020) - https://eumis2020.government.bg
05.04.2019, 14:12 часа
1876 1
Коментари

Димитров

06.04.2019, 15:22 часа
Вместо да се дават пари за мангалите и да се дават пари за мигранти в града, кметицата Пенка Пенкова и компания могат да инвестират в търсене на инвеститори за цехове и заводи за работни места и хората да остават в града, а не да привличат само роми!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha