"Готините баби" от Мездра спечелиха Държавната гимнастриада

"Готините баби" от Мездра спечелиха Държавната гимнастриада Клуб на готините баби /КГБ/ към клуба по художествена гимнастика „Анелия“ /Мездра/ спечели първото място в зоналното първенство по масов спорт - "Държавната гимнастриада", зона Север. Състезанието се проведе в Русе с участието на над 400 деца и възрастни от 10 клуба в Северна България.
Отборът в 6-та възрастова категория за участници над 30 години се нареди на най-високото стъпало в танц с уред под звуците на „От любов към българските планини“.
Двете детски формации към клуба - деца до 10 години и до 14 години също заслужиха първите места. В първата формация участват 12 деца, а в по-горната възрастова група – 5.
Треньори на отборите са Лилия Николова и Цветелина Цинцарска.
Гимнастриадата е състезание по масов спорт за аматьори и цели да развива двигателната активност на хората от всички възрасти. На отборите предстои държавно първенство в Шумен през месец май.
По същото време в Стара Загора се проведе и Международен турнир „Фея под липите“, където състезателки от клуб „Анелия“ спечелиха едно второ, едно трето и две четвърти места.
08.04.2019, 15:54 часа
1103 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha