Валери Симеонов: Действащ министър живее в супер луксозно жилище в кв. „Бистрица“

Валери Симеонов: Действащ министър живее в супер луксозно жилище в кв. „Бистрица“ Действащ министър живее в луксозно жилище в кв. „Бистрица“, което не е негова собственост и не го е декларирал. Това каза пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов, предаде Агенция „Фокус“.
„Мога да продължа започнатата тема от няколко дни. Тъй като аз задочно се обърнах към министър-председателя да си прегледа министрите. По принцип е добре да се огледат всички, защото установяваме, че например действащ министър в момента с доста крупни имоти – три големи апартамента в София, се оказва, че не живее там. Оказва се, че живее някъде другаде, а по закон е длъжен да го декларира“, заяви Симеонов.
Той посочи, че по закон трябва да се декларира недвижимо имущество, което не е твое, но живееш в него.
„Става въпрос за един доста луксозен имот, който с години се обитава и за който има публикации в медиите. Той не е собствен, намира се в един от изключително престижните квартали извън София и не е деклариран. Така че, доколкото познавам моите колеги, няма да се учудя, ако депутатите от НФСБ подадат сигнал до КПКОНПИ за проверка защо в декларацията има този имот“, каза още той, като показа снимки от имота.
„Става дума за имот от 2 дка и половина, луксозна къща на два етажа. Имот, в който дълго време живее съответният министър със семейството си и не е деклариран. Нека Комисията да установи защо не е деклариран и чий е – това е най-интересното, в чий имот живее този министър. Редно е да бъде проверено“, подчерта Симеонов.
Той обясни, че става дума за имот в кв. „Бистрица“ на ул. „Липа“.
„Обстоятелството, че не е декларирано супер луксозното жилище, в което живееш и което не е твое, трябва да се разследва от КПКОНПИ“, каза Симеонов.
Сигналът в прокуратурата срещу мен е разпространение на клеветнически твърдения и някой ще бъде съден за него, каза още Симеонов.
На въпрос дали е разбрал кой е подал сигнала в прокуратурата срещу него, Симеонов отговори, че не знае, но щом разбере, ще заведе дело срещу него. Той посочи, че е лъжа информацията за закупуване на имот от 875 кв. м. за 850 хил. лв.
„Там има жилищен блок. Това е собственост на фирма „Скат“, която има десетки имоти собственост. Това е доста голяма фирма с доста голям персонал и доста големи баланси, на която доскоро бях управител“, заяви Симеонов.
Той посочи, че този сигнал представлява разпространение на клеветнически твърдения и някой ще бъде съден за него.
„Това са сделки, които са извършени, още преди аз да вляза в политиката. И когато Валери Симеонов е бил управител на тази фирма и е извършвал тези сделки, той го е правил, без да има възможност да повлиява на някого за тези сделки. Когато е бил купен единият имот, съм бил председател на Общинския съвет в Бургас“, обясни той и посочи, че не иска да се оправдава за нещо, което го знае цял Бургас.
„Настоял съм, когато съм купувал този имот през 2008 г., да бъде на цена, три пъти по-висока от пазарната“, обясни лидерът на НФСБ и подчерта, че съвестта му е чиста.
На въпрос дали след като вчера е намекнал за оставка на премиера и два часа по-късно прокуратурата е започнала разследване срещу него, вижда връзка между двете неща, Симеонов отговори: „Не мога да коментирам. Но това са факти. Може да има връзка, може да няма връзка. Нали пътуваше за някъде този човек, откъде да знам дали има връзка. Ако питате дали Борисов ми е казал „тъй като ти ми спомена името, аз ще те скъсам от проверки“, не ми го е казал. Аз съм човек инженер и не обичам да гадая, обичам да боравя с факти“.
11.04.2019, 12:54 часа
1308 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha