10 признака, че тялото ви е пълно с токсини

10 признака, че тялото ви е пълно с токсини Токсините са навсякъде около нас. Те атакуват тялото ни непрекъснато. Добрата новина е, че организмът ни има специални механизми, които му помагат да се справи с токсините. Когато обаче му дойдат в повече или е налице някакво заболяване или специфично състояние на организма, токсините започват да се трупат, а заедно с тях и признаците за това.
1. Страдате от запек
Токсините, които се натрупват в червата предизвикват затруднение в тяхната функция. Храната, която ядем, често е пълна с оцветители, консерванти, изкуствени подсладители и овкусители, които се натрупват в храносмилателната система под формата на токсини, които задръстват червата. Запекът може да е проява на този проблем.
2. Замъглено съзнание
Токсините в организма оказват влияние и върху функциите на мозъка и нервната система. Те могат да предизвикат объркване, забавени реакции, замаяност, сънливост по средата на деня, затруднение в паметта и концентрацията.
3. Въпреки дезодорантите потта ви мирише силно неприятно
Взимате си сутрешен душ, прилагате дезодорант или антиперспирант, но въпреки това се изпотявате обилно, дори да не е лято. Освен това потта ви излъчва неприятна миризма. Това е един от признаците на токсини в организма.
4. Болезнени стави и мускули по цялото тяло
Натрупването на токсини в организма причинява отлагания в ставите и мускулите, които предизвикват възпаления и болезнени движения.
5. Зачервявания по кожата, обриви
Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя е изложена на множество токсини във външната среда. Една от функциите ѝ е да предпази тялото от навлизането на тези токсини навътре. Влиянието на измиващите препарати, козметиката и всякакви подобни химически препарати прави кожата уязвима и податлива на екземи, обриви, акне, зачервявания, всички те причинени от натрупването на даден вид токсини.
6. Безсъние и трудности в заспиването
С времето трупането на токсини в организма ви кара да се чувствате все по-изморени и без никаква енергия. Контролът на съня се влошава, заспиването става все по-трудно, нощните събуждания зачестяват.
7. Трупате килограми
Въпреки тренировките и упражненията, които правите, килограмите непрекъснато се трупат. Една от възможните причини е хормоналният дисбаланс вследствие на нарастващото количество токсини в тялото.
8. Лош дъх
Когато организмът се бори с натрупаните токсини, много вероятно е да се появи и лош дъх. Обикновено това подсказва проблеми с храносмилателната система. Причината не е само в това какво ядете и колко често миете зъбите си.
9. Ноктите ви изглеждат слаби и болни
Токсичните вещества, събиращи се в тялото, затрудняват нормалните процеси в него. Това може да засегне и ноктите на краката. Те стават податливи на инфекции, гъбички, счупване, пожълтяване, загрубяване.
10. Косопад
Ако губите коса твърде бързо и по-големи количества от нормалното, може да страдате от косопад. Причините за това състояние са много, едната от които са токсините в тялото.
 
11.04.2019, 16:30 часа
2203 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha