Георги Георгиев–Готи: Евгения Банева има отлично образование, което я прави перфектна за европарламента

Георги Георгиев–Готи: Евгения Банева има отлично образование, което я прави перфектна за европарламента "Евгения Банева е перфектна за европарламента и няма да се срамуваме, както от някои наши евродепутати, които не знаят дори езици, пък камо ли за какво въобще са в Брюксел. Образованието й позволява да гони целите, които сме си поставили да изпълним в европарламента и така да се борим да създадем наистина правова и демократична държава и да не позволяваме повече автокрация и институции - бухалки срещу критикуващите власт и статукво", заявява в интервю председателят на партия "Българско национално обединение" Георги Георгиев – Готи.

- Но Баневи са подсъдими за източване на предприятията си, ощетяващи държавата, да не говорим за това, че прокуратурата ги обвини и като престъпна група. Това не е ли опит за бягство от закона? 
Готи: Не. Ние виждаме Евгения като жертва на режима в България. Всички видяхме какъв показен арест им спретнаха във Франция, при положение, че се връщаха в България да се явят на разпит. Кому бе нужно това? Ако сме държава, превърнала се в цирк и зрелището обслужва и оправдава съществуването на специализираната прокуратура пред Европа, е престъпление от страна на държавата, да не говорим, че мамим Евросъюза. 

- Познавате ли лично Евгения Банева? 
Готи: Не . виждал съм я по телевизията. Предложихме й да се кандидатира с писмо, в което изложихме мотивите на партията. Връчено й е от нейния адвокат Екатерина Димитрова, която ни донесе и писмения й отговор. Надявам се от сега нататък всеки ден да се виждаме и да използваме това, в което е най – добра: смело да се пребори в тази кампания, давайки пример собствената си участ. Виждат я като донор и явно вече не стигат парите на задкулисието и за това подхванаха едрия бизнес. Видяхме, че точно спецпрокуратурата и шефовете на КПКОНПИ са с необяснимо богатство в апартаменти. За какво говорим! 

- С какво ще е полезна Банева в Брюксел? 
Готи: Вижте, най - важното за нас е, че човек, изпитващ несправедливостта на собствен гръб от държавната мафия. Сега знае как да използва знанията си, образованието си и владеенето на езици да се бори в ЕС това да не се случва повече на който и да било български гражданин в родината му. С две думи - да сме правова държава. С юридическото си образование сме сигурни, че ще се справи и ще постигне целите на партията. 

- Знаете, че Евгения Банева се яви и на предишните евроизбори и не успя нищо да направи и бе последна! Сега отново се опитва. Каква ще е разликата? 
Готи: Разликата е огромна. На предишните е била издигната от инициативен комитет, а сега от сериозна партия. На предишните избори Евгения е просто бизнес дама, а сега е жертва на алчната държавна мафия, живееща по последните етажи на скъпи сгради, в тризонети и с частни асансьори. Това са "моралните стожери" в България, за съжаление. 

- Но те не са обвинени, че са източвали предприятията си и са изпрали един милиард в Швейцария. Как ще е жертва и бореща се за справедливост? 
Готи: Трябва да разделим някои неща в отговора си. Евгения е в следствения арест по грешка, се разбра от адвокатите, само защото носи фамилията Банева. По случаят става дума за друга съпруга на Николай Банев, но сега няма как да си признаят грешката. Нали ще станат за смях. Да не говорим, че ако сме в правова държава, всеки е невинен до доказване на противното. В момента Евгения е невинна и неосъждана. Дали тя и семейството й са виновни, трябва да се реши от справедлив съд, а не да е диктувано от спец прокурорите. Казвате, че са имали офшорки и са ощетили държавата. Възможно е да е така, но с какво това е незаконно? Действащи наши политици също имат, а и в цял свят офшорките са позволени, въпреки че всяка държава знае, че са бягство от фиска. Като това ни скандализира, да се забранят офшорките със закон. Що се отнася до милиарда, според мен е пълна глупост, но ако е така, също е в рамките на закона. На мнение сме, че винаги трябва да се спазват и изпълняват законите. Когато не ни харесват и смятаме, че са неморални, се променят. 

- Как ще проведете кампанията, като Евгения е в ареста? 
Готи: Това, че е в ареста и че специално се промени закона заради нея да не бъде пускана заради имунитет, не означава, че по Конституция не трябва да й се подсигури предизборен щаб, с техника и достъп до нея на нашите партийни структури, журналисти и симпатизанти. Като тя не може да отиде при тях, те трябва да могат да ходят при нея. Знаем, че хората не са глупави и ще победим, виждайки какво става в държавата. А някои са и жертва на мафията, като Евгения.

- Но как ще стане това в следствения арест? 
Готи: Вижте, за нас е важно нашия кандидат да има абсолютно равнопоставена кампания с останалите, състезаващи се от други партии. Евгения не е осъждана и е невинна по закон. Просто искаме законите в България да се спазват! Как ще стане? Това е задължение да се подсигури от задържалите я! За мен е логично да е под домашен арест, а не да притесняваме служителите в ареста и да се харчат излишни пари на данъкоплатеца за това. Аз, като председател на партията, ще изискам всичко, което трябва да има за изборния процес и да се подсигури равнопоставеност с останалите кандидати.
15.04.2019, 20:36 часа
4332 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha