Среднощна гонка в Монтанско! Бракониери опитаха да избягат от инспектори и се забиха в дърво /снимки/

Среднощна гонка в Монтанско! Бракониери опитаха да избягат от инспектори и се забиха в дърво /снимки/ Среднощна гонка между инспектори на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури“ (ИАРА) и бракониери завърши с удар в дърво край монтанско село, съобщиха от пресцентъра на ИАРА.
При извършена нощна проверка от служители на ИАРА – Монтана в района на село Горно Церовене, лицата П. П. и П. Т. (с прякор Видрата) са забелязани да навлизат с гумена лодка и да извършват незаконен стопански риболов във водите на язовир Огоста. При опит да бъдат задържани, двамата бягат с лек автомобил и се удрят в насрещно дърво.
Иззети са 300 метра хрилни мрежи и оборудвана гумена лодка, намерени след претърсване на района от служителите на ИАРА. Съставени са по два акта на нарушителите за нерегламентиран стопански риболов в обект, различен от река Дунав и Черно море, както и за възпрепятстване на проверката на контролните органи.
Всички материали ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Монтана. Стана ясно, че нарушителите имат и влезли в сила наказателни постановления и това деяние е рецидив.
През уикенда са извършени и други проверки. Една от тях – на язовир „Студен Кладенец“ до местностите на село Широко Поле, Тополите и Лисиците. Проверката е извършена с лодка от инспекторите на ИАРА – Кърджали след подаден сигнал. В язовира са намерени и извадени 4 хрилни мрежи с обща дължина 350 м, поставени от неизвестен нарушител. Мрежите са унищожени на място, а уловената риба – сребриста каракуда – около 8 кг, сом – около 4 кг и шаран – около 10 кг, е върната във водата. Съставени са три протокола.
От ИАРА припомнят, че от вчера е в сила забраната за улов на риба в размножителния ѝ период и засилените проверки на ИАРА в цялата страна продължават.
16.04.2019, 07:57 часа
5727 1
Коментари

Видрата в затвора

16.04.2019, 09:49 часа
Тоа Видрата е ебаси пустия пустиняк. То не го биха, влачиха, хващаха поне 30 пъти, не се отказва дъртия педерас. Толкова ли няма едно място в затвора за тоа боклук?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha