Готови ли сте за зрелище? В неделя Враца става столица на дрифта, идват пилоти от цяла България

Готови ли сте за зрелище? В неделя Враца става столица на дрифта, идват пилоти от цяла България Тази неделя дрифтъри от цялата страна откриват сезона във Враца. За първи път през 2019 г. ще се проведе Drift day, съобщи организаторът на мероприятието Димитър Бузов. Заради големия интерес на публиката и желанието на пилотите, любителите на екстремното каране се събират отново на картинг-пистата до стадиона, за да покажат майсторско каране и да покачат нивото на адреналина си. Всеки шофьор, който иска да пробва уменията си, може да участва в поредния Drift day, като единственото условие е да кара с каска.
Зрелищното мероприятие се провежда със съдействието на община Враца. Кметът на града Калин Каменов подкрепя разумното шофиране по пътищата и затова ще даде 3 награди по 200 лв. на най-изявените дрифтъри. Градоначалникът апелира любителите на екстремното каране да го правят на определените за това места, за да не застрашават живота на останалите.
Местният бизнес също се включва в подкрепа на безопасното шофиране, като ще бъдат раздадени още 6 награди по 200 лв. от фирмите „Млечен рай“, FoodboX, „Феникс петрол“, „Дигси“,  „БГ Ойл“ и GREEN TRANS. Така на практика ще се насърчат 9 дрифтъри да бъдат луди на пистата и внимателни на пътя.
Началото на демонстрациите ще бъде в неделя-21 април, от 9.00 ч. до 18.00 ч., като от 14.00 ч. до 15.00 ч. ще има почивка, пред която ще бъдат наградени дрифтърите.
Участие вече са заявили пилоти от София, Велико Търново, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Плевен, Габрово и Русе, които ще покажат своите умения на пистата край стадиона.
Организаторът на събитието е осигурил кетъринг за зрителите и състезателите. Входът за зрелищната проява е само 5 лв., като за децата е безплатно. На събитието ще може да се влиза само от долния вход - до лекоатлетическата писта.
16.04.2019, 11:34 часа
13364 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha